Израелската армия обяви, че извършва масирани удари, които ще продължат

...
Израелската армия обяви, че извършва масирани удари, които ще продължат
Коментари Харесай

Израел обяви, че извършва масирани удари по Газа и че е разцепил ивицата на две

Израелската войска разгласи, че прави " масирани удари ", които " ще продължат през идващите дни " в линията Газа, и добави, че е разполовила палестинската територия, съобщи Франс прес.

" В момента се правят масирани удари..., които ще продължат довечера и през идващите дни ", съобщи през днешния ден представителят на армията Даниел Хагари и добави, че израелските сили, настоящи на територията, са я разрязали на две - южна и северна част.

Малко по-рано държавното управление на " Хамас " заяви за " натоварен обстрел " към няколко лечебни заведения в северната част на линията Газа, където интернет и телефонните линии са прекратени. Според същия източник обстрел е имало наоколо до болница " Аш Шифа ", най-голямата в линията Газа.      

След 30-дневна война сред Израел и палестинското ислямистко придвижване обкръжаването на северната част на територията и фактическото ѝ обособяване от южната част на линията Газа е значим стадий от интервенцията, провеждана от израелските сили, акцентира Хагари.

" Все още позволяваме прекосяването на цивилни от северната част на Газа и от град Газа на юг ", добави той. Смята се, че 300 000 до 400 000 души към момента се намират в северната част на тази дребна територия с 2,4 милиона поданици.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР