Израелската армия назова в сряда шестима палестински репортери на Ал

...
Израелската армия назова в сряда шестима палестински репортери на Ал
Коментари Харесай

Израел определи репортери на Ал Джазира като бойци на Хамас и Ислямски Дхихад

Израелската войска назова в сряда шестима палестински кореспонденти на Ал Джазира в Газа , които съгласно нея са били членове на въоръжените групировки Хамас или Ислямски джихад, изказване, което катарската мрежа отхвърли като опит да заглуши публицистите й, предава " Ройтерс ".

" Ал Джазира осъжда израелските обвинявания против своите публицисти в Газа и предизвестява те да не се употребяват като съображение за прицелване към тях ", се споделя в изказване на мрежата.

Израелските военни разгласиха документи, които съгласно тях са открити в Газа , които потвърждават, че мъжете са имали военна принадлежност към групировките. " Ройтерс " не съумя да ревизира достоверността на документите.

Израелските военни споделиха, че документите включват описи на Хамас и Ислямски джихад с детайлности за личния състав, заплати и курсове за образование на бойци, телефонни указатели и отчети за пострадвания.

" Тези документи служат като доказателство за интеграцията на терористите от Хамас в катарската медийна мрежа Ал Джазира ", споделиха военните.

Ал Джазира сподели, че " Мрежата гледа на тези изфабрикувани обвинявания като на фрапантен опит да се запушат устата на дребното останали публицисти в района , като по този метод се скриват суровите действителности на войната от публиката по целия свят ".

Програмата за Близкия изток на Комитета за отбрана на публицистите заяви в обява на X, че о бвиненията се равняват на очерняне на палестински публицисти " с голословни етикети " терористи ".
 Израел отново щурмува офис на катарската телевизия Ал-Джазира Обновена
Израел отново щурмува офис на катарската телевизия Ал-Джазира

Този път в град Рамала на Западния бряг

Израел от дълго време упреква Ал Джазира, че е рупор на Хамас , а през последната година управляващите му подредиха да приключи дейността си от съображения за сигурност, нападнаха офисите му и конфискуваха съоръжение.

Ал Джазира съобщи, че израелските дейности против нея са незаконни , драконовски и безотговорни и че последните обвинявания са " част от по-широк модел на неприязън " към нея.

Мрежата твърди, че не е обвързвана с въоръжени групировки и упрекна израелските сили в съзнателно ликвидиране на няколко от нейните публицисти във войната в Газа, в това число Самер Абу Дакка и Хамза Ал Дадух. Израел твърди, че не нападна публицисти.

Катар сътвори Al Jazeera през 1996 г . и вижда мрежата като метод за подсилване на световния си профил.

Заедно с Египет и Съединените щати, емирствито посредничи в договарянията за прекратяван е на огъня сред Израел и Хамас, макар че договарянията са в задънена улица от месеци.
 Израел удари Дамаск
Израел удари Дамаск

Засега не е ясно дали има жертви
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР