Израелската армия нанесе масирани удари по центъра на ливанската столица

...
Израелската армия нанесе масирани удари по центъра на ливанската столица
Коментари Харесай

Израел нанесе смъртоносни удари в центъра на Бейрут. Висш кадър на Хизбула е оцелял

Израелската войска нанесе масирани удари по центъра на ливанската столица Бейрут през нощта против петък. Това е третата сходна офанзива по града от началото на израелската атака против подкрепяната от Иран шиитска формация Хизбула , която управлява Южен Ливан. По информация на Ройтерс задачата на ударите е бил почитан представител на групировката.

Съединени американски щати дефинират Хизбула като терористична организация, а Европейският съюз включва единствено въоръженото ѝ крило в черния си лист, само че не и политическото. Хизбула и Израел са в спор от десетилетия, като шиитската формация ускори офанзивите си от 7 октомври насам след над Израел.

Към петък сутринта ливанското здравно министерство оповестява за над 20 убити и над 100 ранени при последните израелски удари. Това е най-смъртоносното нахлуване в ливанската столицата, откогато Израел и Хизбула са в открита война, означи Българска национална телевизия.

Фотограф на Асошиейтед прес на място заяви, че е наранена долната половина на осеметажна жилищна постройка, в която са избухнали гърмежи.

Целта на офанзивата е била да бъде отстранен върховен кадър на Хизбула, сподели представител на ливанските сили за сигурност, представен от Ройтерс. По-късно организацията цитира трима свои източници, съгласно които става въпрос за Уафик Сафа и той е оживял. За оцеляването на началника на разследващата работа на " Хизбула " заяви и телевизионният канал " Ал Маядин ", съобщи ТАСС.

В краяна септември Израел на групировката Хасан Насрала , на което Иран отговори с масирана ракетна офанзива против израелската територия.

На фона на засилващата се офанзиева на Тел Авив против Бейрут Организация на обединените нации предизвести за нарушаване на филантропичното право, откакто две сини каски бяха ранени при изстрел на израелски танк против наблюдателна кула в база на международната организация в Южен Ливан.

Частите на Организация на обединените нации в страната " Юнифил " упрекнаха Израел, че през последните 24 часа умишлено нападна техни позиции и стреля против наблюдателните камери.
 Израел, Палестина, Иран. Какво мислят Харис и Тръмп за Близкия изток  please wait Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР