Израелската армия и тайните служби на страната обявиха в четвъртък

...
Израелската армия и тайните служби на страната обявиха в четвъртък
Коментари Харесай

Убиха зам.-шефа на разузнаването на Хамас

Израелската войска и тайните служби на страната оповестиха в четвъртък в изказване, че взаимните им старания са довели до гибелта на " заместник-ръководителя на разследващата дирекция на Хамас, Шади Баруд ".

Баруд е " възнамерявал варварските офанзиви на 7 октомври " дружно с Яхя Синуар, една от най-високопоставените фигури в Хамас в Газа, прецизираха високопоставени източници от Тел Авив.

Преди това Баруд е бил началник на Центъра за надзор на огъня в Оперативното звено на Хамас и " пълководец на батальон на Хамас в Хан Юнис и е отговарял за планирането на голям брой терористични офанзиви против израелски цивилни ".

По-рано денем израелската войска заяви за удари над 250 цели на палестинската организация Хамас в линията Газа. Поразени са оперативни командни центрове, тунелни шахти и ракетни установки, ситуирани в центъра на цивилните региони.

Също през нощта на 26 октомври израелската войска извърши танков набег в северната част на линията Газа в подготовка за идващите стадии на военните дейности. След интервенцията бойците напуснаха региона.

Ситуацията в Близкия изток ескалира сутринта на 7 октомври, когато придвижването Хамас подложи израелска територия на масиран ракетен обстрел от линията Газа и нахлу в граничните региони в южната част на страната. Същия ден Израел стартира да отмъщава против цели в линията Газа.

По последни данни броят на жертвите в линията Газа е повишен до 7 хиляди души, ранените са 18,5 хиляди От израелска страна ранените са 5,4 хиляди, убитите са над 1,4 хил.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР