Израелската армия е засилила настъплението си в цялата ивица Газа,

...
Израелската армия е засилила настъплението си в цялата ивица Газа,
Коментари Харесай

Катарска телевизия съобщи за най-малко тринадесет загинали жени и деца в бежански лагер в Газа

Израелската войска е засилила настъплението си в цялата линия Газа, вследствие на което са починали минимум тринадесет дами и деца в бежанския лагер Нусейрат в линията Газа, заяви катарската телевизия " Ал Джазира ". Според тази информация израелските сили са нанесли удар по здание, в което са се укривали от обстрела 21 изселени палестинци.

По-рано през днешния ден " Ал Джазира " заяви, че за последното денонощие в анклава са починали 82 палестинци, 122 са ранените. По информация на здравното министерство на контролиращата анклава радикална палестинска формация " Хамас " броят на убитите палестинци в линията Газа от началото на спора с Израел на 7 октомври към този момент е 30 960 души.

Междувременно израелските Сили за защита (ЦАХАЛ) оповестиха, че един техен военнослужещ е умрял по време на дейностите против " Хамас ". Убит е 43-годишният майор от запаса Амишар Бен Давид. Според в. " Джерузалем пост " Бен Давид е полубрат на министъра на финансите на Израел Бецалел Смотрич, който пръв прикани към Нова година палестинците да бъдат изселени от линията Газа.

По данни на ЦАХАЛ това е 248-ият умрял израелски военнослужещ от началото на наземната интервенция на израелските сили в линията Газа.

Въпросните информации не са тествани по самостоятелен път, добавя Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР