Израелската армия е информирала ООН, че около 1 милион и

...
Израелската армия е информирала ООН, че около 1 милион и
Коментари Харесай

Израел към ООН: Около 1,1 млн. палестинци да напуснат северната част на Ивицата Газа в следващите 24 часа


Израелската войска е уведомила Организация на обединените нации, че към 1 милион и 100 хиляди палестинци би трябвало да изоставен северната част на Ивицата Газа през идващите 24 часа и да се насочат към южните региони на анклава. Израелският парламент утвърди съставянето на изключително държавно управление

Говорителят на международната организция Стефан Дюжарик предизвести, че такова огромно напредване не може да се реализира без опустошителни филантропични последствия. Израел струпва танкове по границите на Ивицата Газа на фона на продължаващите въздушни удари и известията за планувана сухопътна интервенция против Хамас.​ 25 палестинци са починали при израелски обстрел в бежанския лагер Джабалия, оповестяват локални медии. Според палестинския вътрешен министър жертвите са двойно повече. По последни данни над 1500 палестинци са починали от началото на спора, а ранените са над 1600.

Палестинският президент Махмуд Абас осъди насилието и убийствата на цивилни и от двете страни. Египетският президент съобщи, че палестинците би трябвало да останат твърди и да запазят своето наличие върху земята си. Външният министър на Иран предизвести, че продължаването на закононарушенията против палестинците ще получи отговор от " останалите от оста ".

Израелският парламент утвърди съставянето на военновременно държавно управление, ръководено от премиера Бенямин Нетаняху и водещия опозиционен политик Бени Ганц. Според наблюдаващи е нужна необятна коалиция, която да прокара значими военни и политически решения през идващите дни. Израелските управляващи приканиха израелците по света да бъдат бдителни поради оповестения от Хамас Ден на гнева през днешния ден.

В Париж, при протест в поддръжка на палестинците нощес полицията употребява сълзотворен газ и водни струи, с цел да разпръсне участниците, които упрекват Израел за гибелта на цивилни в Ивицата Газа. Френският президент Еманюел Макрон прикани Израел към " корав ", само че " обективен " отговор след " терористичната офанзива " на " Хамас ".

Американският министър на защитата Лойд Остин идва в Израел за диалози с премиера Нетаняху, членове на новото израелско изключително държавно управление и военни представители.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР