Израелска атака срещу град Дженин на Западния бряг. Има жертви

...
Израелска атака срещу град Дженин на Западния бряг. Има жертви
Коментари Харесай

Нетаняху призна: Израел не е успял да сведе до минимум цивилните жертви в Газа

Израелска офанзива против град Дженин на Западния бряг. Има жертви - както от израелска, по този начин и от палестинска страна. Акцията в най-голямата болница в Ивицата Газа - " Ал Шифа ", продължава. Намерени са тленните остатъци на две дами, които палестинската радикална формация Хамас беше взела за заложници, при офанзивата при започване на октомври.
Прочетете още
Премиерът Бенямин Нетаняху призна, че Израел не е съумял да сведе до най-малко цивилните жертви в Газа.

Кадри, публикувани от Ройтерс, демонстрират по какъв начин група хора, облечени в медицински униформи напущат постройка с вдигнати ръце. От организацията прецизират, че това фактически е един от входовете на локалната болница, само че не могат да кажат по кое време е правено видеото. Предполага се, че е в ранните часове на днешния ден. По-рано беше обявено за офанзива с дронове над Дженин, както и за известия за евакуация на болничното заведение.

В аудио изявление, доктор от болничното заведение " Ал Ахли " в град Газа, изяснява, че се е наложило да я напусне.

" Няма лекарства за машините за упойка, на процедура там съм ненужен ", споделя докторът, който и към този момент се намира в бежанския лагер Нусейрат.

" Беше същински призрачен сън! Да оставиш 500 ранени, да знаеш, че към този момент не можеш да направиш нищо за тях... това беше най-мъчителното нещо, което съм правил в живота си! ", сподели доктор Гасан Абу Сита, евакуирал се е от болничното заведение " Ал Шифа ".

Ситуацията към болничното заведение " Ал Шифа " остава неразбираема. Търсят се разновидности за евакуацията на пациенти, само че опциите са лимитирани, разясняват от Световната здравна организация. Според последните данни, в здравното заведение, в което акцията на израелската войска продължава, има към 600 пациенти, като най-малко 27 от тях са в сериозно положение.

Намерени са телата на две от заложничките, които Хамас е взел при първата офанзива против Израел. Това са тленните остатъци на 65-годишната Юдит Вайс и на 19-годишната Ноа Марсиано, която служи в армията.

В подземията на " Ал Шифа " са открити тунели на Хамас и са държани заложници, твърди Израел.

В изявление за американската телевизия Си Би Ес министър председателят Бенямин Нетаняху сподели, че страната му не е съумяла да сведе до най-малко цивилните жертви в Газа.

" Първо, имаме доказателства, че там е имало командири и терористи. Както и хора, които има оказват помощ. С влизането на нашите сили, те са избягали. За това не е имало престрелки. Ние влязохме с екипи и лекари, които приказват арабски, с кувьози. Хамас използваше пациентите в тази болница като жив щит, и на равнище минус две открихме команден и надзорен център, информационна инфраструктура, съоръжение ", уточни Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел.

Нетаняху за следващ път съобщи, че задачата на военната акция е да унищожи Хамас.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР