Израел заяви в понеделник, че в южната част на Газа

...
Израел заяви в понеделник, че в южната част на Газа
Коментари Харесай

Израел отрича план за прекратяване на огъня в южната част на Газа

Израел съобщи в понеделник, че в южната част на Газа не е приложено помирение, макар че източниците по сигурността в Египет споделиха, че е реализирано съглашение за допускане на чужденци от обсадения палестински анклав и за снабдяване на помощ, оповестява Ройтерс.

Бомбардировките против ръководената от Хамас Газа продължиха през нощта, като жителите споделиха, че това е най-тежкият удар от девет дни на спор.

Докато филантропична рецесия обхвана Газа, два египетски източника от сигурността споделиха, че Израел се е съгласил да спре бомбардировките си над южната част на Газа. Контролираният от Египет граничен пункт Рафа се чака да отвори още веднъж, с цел да разреши на притежателите на непознати паспорти да изоставен, споделиха те.

Но кабинетът на израелския министър председател Бенямин Нетаняху съобщи в изказване: „ В момента няма помирение и филантропична помощ в Газа в подмяна на извеждане на чужденци “.

Израелската войска и посолството на Съединени американски щати в Израел не разясниха, до момента в който чиновници на Хамас, които изстреляха ракети против Израел след нападението си против цивилни там доскоро повече от седмица, не потвърдиха никакво помирение.

Ситуацията остана неразбираема на Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа, единственият, който не се управлява от Израел, който наложи цялостна обсада на Газа, където храната е на изчерпване.

Дипломатическите старания се ускоряват за приемане на помощ в анклава, който е подложен на интензивни израелски бомбардировки след нападението против Израел на 7 октомври от бойци на Хамас, което умъртви 1300 души.

Израел приготвя сухопътна инвазия, с цел да унищожи Хамас.

Властите в Газа споделиха, че минимум 2750 души са били убити до момента от израелските удари, една четвърт от които деца, и близо 10 000 ранени. Други 1000 души са в неопределеност и се счита, че са под руините.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР