Израел заяви в понеделник, че е получил сирийска молба за

...
Израел заяви в понеделник, че е получил сирийска молба за
Коментари Харесай

В Израел са готови да изпратят помощ за земетресението в Сирия

Израел съобщи в понеделник, че е получил сирийска молба за помощ при земетресение за арабската страна и че е подготвен да се задължи, което би било рядко съдействие сред вражеските съседи.

Премиерът Бенямин Нетаняху сподели в тирада, че е наредил израелска помощ да бъде изпратена в Турция, епицентъра на земетресението в понеделник, като въздушните мостове би трябвало да отпътуват вечерта.

„ Тъй като беше получено искане да се направи това и за доста жертви на земетресението в Сирия, разпоредих да бъде направено и това “, сподели той на гала в болница покрай Тел Авив.

В по-късни телевизионни забележки към неговата партия Нетаняху сподели, че молбата за филантропична помощ за Сирия е била предадена " от дипломатически чиновник " - който той не разпознава.

„ Одобрих това и считам, че тези неща ще бъдат изпълнени скоро “, сподели Нетаняху.

Сирийски публични лица оповестяват за стотици убити в разкъсваната от революция страна, както в региони под контрола на Дамаск, по този начин и в следените от опозицията северозападни елементи.

Попитан кой е направил настояването по отношение на Сирия, представено от Нетаняху, израелски чиновник сподели на Ройтерс: „ Сирийците “. Запитан дали това се отнася за членове на опозицията или за държавното управление на президента Башар Асад, служителят сподели единствено: „ Сирия “.

Няма неотложен сирийски отговор на израелските изказвания.

Израелската социална телевизия Кан сподели в отчет без източник, че Русия е препредала настояването Израел да помогне на Сирия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР