Израел заяви, че е групировката Хамас е екзекутирала пленена военнослужеща,

...
Израел заяви, че е групировката Хамас е екзекутирала пленена военнослужеща,
Коментари Харесай

Израел алармира, че заложничка е била екзекутирана в болница „Ал Шифа“ в Газа

Израел съобщи, че е групировката " Хамас " е екзекутирала пленена военнослужеща, а двама задгранични заложници са били държани на мястото, което в центъра на опустошителната шестседмична атака на израелските сили, съобщи Ройтерс.

От болница " Ал Шифа ", която до неотдавна беше леговище за десетки хиляди бягащи от войната палестинци, бяха евакуирани пациентите и личният състав, откогато предходната седмица израелските войски нахлуха в нея, с цел да унищожат скрити уреди на " Хамас ".

Израел също по този начин търси към 240 души, които " Хамас " отвлече в Газа след трансграничната офанзива на 7 октомври, която провокира войната.

Една от тях е 19-годишната новобранка в израелската войска Ноа Марсиано, чието тяло беше открито покрай болничното заведение предходната седмица. " Хамас " съобщи, че тя е починала при израелски въздушен удар, и разгласява видеоклип, който наподобява демонстрира натрупа ѝ с рана на главата. Израелските военни обявиха, че съдебномедицинската експертиза е открила, че тя е получила незастрашаващи живота пострадвания при подобен удар.

" Според разследваща информация - солидна разследваща информация - Ноа е била отвлечена от терористи на " Хамас " зад стените на болница " Шифа ". Там тя е била убита от терорист на Хамас ", съобщи основният представител контраадмирал Даниел Хагари. Той не даде детайлности.

В телевизионния си брифинг Хагари съобщи, че въоръжени лица от " Хамас " са довели в " Аш Шифа " и един непалец и един тайландец, които са измежду задграничните служащи, хванати при нахлуването на 7 октомври. Той не назова имената на двамата заложници.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР