Израел засили бомбардировките си над Ивицата Газа, след като обяви

...
Израел засили бомбардировките си над Ивицата Газа, след като обяви
Коментари Харесай

Израел засилва бомбардировките над Газа, бори се да изтласка бойците на Хамас от своята територия

Израел ускори бомбардировките си над Ивицата Газа, откакто разгласи война и даде обещание да унищожи „ военните и ръководещите качества ” на владетелите на Хамас в анклава

От ДЖОЗЕФ ФЕДЕРМАН Associated Press и ISSAM ADWAN Associated Press 9 октомври 2023 година, 00:45 ч. Бежанците, UNRWA, споделиха, че учебно заведение, приютяващо повече от 225 души, е получило директен удар. Не се споделя от кое място идва огънят.

В палестинския град Рафа в южната част на Газа израелски въздушен удар рано в понеделник умъртви 19 души, в това число дами и деца, сподели Талат Бархум, доктор в локалната болница Ал-Наджар. Бархум сподели, че самолети са блъснали дома на семейство Абу Хилал и че един от убитите е Рафаат Абу Хилал, водач на локална въоръжена група. Ударът аргументи вреди на близките домове.

През уикенда различен въздушен удар против дом в Рафа умъртви 19 членове на семейство Абу Оута, в това число дами и деца, когато са се скупчвали на приземния етаж в град Рафа в южната част на Газа, споделиха оживели.

Няколко израелски медии, цитирайки чиновници на избавителната работа, споделиха, че минимум 700 души са били убити в Израел, в това число 44 бойци. Министерството на здравеопазването на Газа заяви, че 413 души, в това число 78 деца и 41 дами, са били убити на територията. Около 2000 души са ранени от всяка страна. Израелски чиновник сподели, че силите за сигурност са умъртвили 400 бойци и са заловили още десетки.

През уикенда израелският кабинет по сигурността разгласи война и утвърди „ обилни военни стъпки “ в отговор на офанзивата на Хамас. Стъпките не бяха дефинирани, само че декларацията наподобява дава необятен мандат на военните и на министър-председателя Бенямин Нетаняху. да бъде унищожаването на „ военните и управнически качества “ на Хамас до степен, която му пречи да заплашва израелците „ в продължение на доста години “. алегорично, сподели Йоханан Плеснер, началник на Израелския институт за народна власт, мозъчен концерн, само че това „ показва, че държавното управление счита, че навлизаме в по-дълъг, натоварен и забележителен интервал на война “.

Израел организира огромни военни акции през последните четири десетилетия в Ливан и Газа, които показа като войни, само че без публична декларация.

Присъствието на заложници в Газа усложнява отговора на Израел. Израел има история на мощно неравномерни замени, с цел да върне пленените израелци вкъщи.

Египетски чиновник сподели, че Израел е потърсил помощ от Кайро, с цел да подсигурява сигурността на заложниците. Египет също е приказвал с двете страни за евентуално преустановяване на огъня, само че Израел не е бил отворен за помирение „ на този стадий “, съгласно служителя, който пожела анонимност, защото не е акредитиран да осведоми медиите.

В Северен Израел къса замяна на удари с ливанската въоръжена формация Хизбула разпали опасенията, че боевете могат да прераснат в по-широка районна война. Хизбула изстреля ракети и снаряди в неделя по израелски позиции в противоречива зона по границата, а Израел отвърна на огъня, употребявайки въоръжени дронове. Израелските военни споделиха, че обстановката е спокойна след размяната.

На друго място шестима палестинци бяха убити в конфликти с израелски бойци в неделя към Западния бряг.

През последната година крайнодясното държавно управление на Израел ускори строителството на селища в окупирания Западен бряг. Насилието на израелските заселници разсели стотици палестинци там, а напрежението се разгоря към джамията Ал-Акса, свещено място в Йерусалим.

___

< p class= " Ekqk nlgH yuUa lqtk eTIW sUzS " > Адуан заяви от Рафа, Ивицата Газа. Авторите на Associated Press Изабел Дебре и Джулия Франкел в Йерусалим; Wafaa Shurafa в град Газа; Тиа Голденберг в Тел Авив, Израел; Bassem Mroue в Бейрут; Сами Магди в Кайро; и Амир Вахдат в Техеран, Иран способстваха за този отчет.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР