Израел вдигна строгата си забрана за пътуване с Covid-19 срещу

...
Израел вдигна строгата си забрана за пътуване с Covid-19 срещу
Коментари Харесай

Израел: Мутацията на Covid е направила забраните за пътуване безполезни

Израел подвигна строгата си възбрана за пътешестване с Covid-19 против страни с висок риск, като Съединени американски щати и Обединеното кралство, признавайки, че разпространяването на разновидността Omicron е направило сходни ограничавания остарели, написа RT.

Нахман Аш, общоприет шеф на Министерството на здравеопазването на Израел, разкри в четвъртък, че пътуванията ще се възобновят до и от страни от „ аления лист “, в това число Съединените щати, Обединеното кралство и Швейцария – които Израел счита за някои от " най-високорисковите " народи в света.

На израелските жители и поданици преди този момент беше неразрешено да напущат Израел за страни от аления лист, до момента в който на неграждани от страни от аления лист беше неразрешено да влизат в страната.

Промяната в рестриктивните мерки ще се ползва както за израелски жители, поданици и туристи, само че всички пътуващи ще би трябвало да показват доказателства за имунизация или възобновяване от вируса. Страните от аления лист – а точно Съединени американски щати, Обединеното кралство, Швейцария, Етиопия, Мексико, Турция, Обединените арабски емирства и Танзания – ще се причислят към оранжевия лист, който изисква пасажерите да преминат 24-часова карантина при идването си в Израел и щатът към момента ще поучава хората да не пътуват до тези места с „ висок локален % на зараза “.

Аш – който получи четвъртата си доза ваксина против Covid-19 тази седмица – допусна в четвъртък, че разновидността Omicron скоро ще „ поеме “ като преобладаващ вариант, като случаите на Covid-19 доближават 50 000 случая дневно, което прави актуалните ограничавания в аления лист непотребни.

Около 66% от израелците са били изцяло имунизирани против Covid-19, до момента в който 47% са получили спомагателна бустер доза, съгласно проследяващия NYT. Израел също по този начин неотдавна разгласи четвърта доза ваксина за тези над 60 години. Въпреки интензивните старания за имунизиране, случаите на ковид в Израел се усилват и страната записва най-високото си на ден нарастване на инфекциите в сряда от началото на пандемията. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР