Израел удари над 600 цели в Газа за последните 24

...
Израел удари над 600 цели в Газа за последните 24
Коментари Харесай

Израел удари над 600 цели за ден

Израел удари над 600 цели в Газа за последните 24 часа, заяви израелската войска.

Това е една от най-тежките бомбардировки до момента във войната против Хамас.

“През последните 24 часа ударихме повече от 600 цели ”. Това съобщи боен представител пред Агенция Франс Прес, което е повече от 450-те цели, обявени в неделя.

Днес израелски танкове навлязоха в покрайнините на град Газа и прекъснаха основен път от северната към южната част на разкъсваната от война палестинска територия.

Свидетелите обявиха, че танковете са били видяни в квартал Зайтун.

“Те са прекъснали пътя Салахедин и стрелят по всяко транспортно средство, което се пробва да мине по него ”, сподели един от жителите.

През последните дни израелските сили ускориха сухопътната си атака като част от военния си отговор на офанзивите на Хамас от 7 октомври. Те се заканиха да смъкват ислямистките управници на Газа.

 Израел удари над 600 цели за ден БГНЕС/EPA/ALAA BADARNEH

Десетки бойци на Хамас бяха убити тази нощ в Газа, оповестиха израелските отбранителни сили.

„ Десетки терористи се барикадираха в здания и тунели и се пробваха да нападат боен личен състав “, се споделя в изказване на ИД. Съобщава се и за въздушен удар по „ противотанкова ракетна установка в региона на университета Ал-Азхар “.

Палестинците в Газа оповестиха за яростни въздушни и артилерийски удари рано през днешния ден. Израелските войски, подкрепени от танкове, навлязоха в анклава със сухопътна офанзива. Тя провокира нови интернационалните апели за отбрана на цивилните.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР