Израел трябва да удари ядрените обекти на Иран в отговор

...
Израел трябва да удари ядрените обекти на Иран в отговор
Коментари Харесай

Тръмп подстрекава Израел да удари ядрените обекти на Иран

Израел би трябвало да удари нуклеарните обекти на Иран в отговор на неотдавнашния. Това мнение изрази претендентът на Републиканската партия за президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, представен от " Франс прес ".

На предизборно събитие в Северна Каролина той се базира на въпрос, заложен на президента демократ Джо Байдън тази седмица по отношение на опцията Израел да нападна уреди на нуклеарната стратегия на Иран.

" Попитаха го какво мислиш за Иран, би ли блъснал Иран? И той сподели: " Стига да не удрят нуклеарните неща ". Това е нещото, което искаш да удариш, нали? ", посочи Тръмп.

В сряда Байдън беше запитан дали би подкрепил удари против ирански нуклеарни обекти и президентът на Съединени американски щати отвърна: " Отговорът е не ".

" Мисля, че той бърка ", означи Тръмп. " Не е ли тъкмо това, което би трябвало да се нападна? Искам да кажа, че това е най-големият риск, който имаме - нуклеарните оръжия ", уточни той.
 Байдън: На мястото на Израел бих работил по-различно против Иран
Байдън: На мястото на Израел бих работил по-различно против Иран

След иранската офанзива във вторник

" Когато му зададоха този въпрос, отговорът трябваше да бъде - първо ударете нуклеарната енергетика, а по-късно се тревожете за останалото ", означи Тръмп.

" Ако ще го вършат, ще го създадат. Но ще разберем каквито и да са проектите им ".

В сряда против нуклеарните уреди на Иран в отговор на изстрелването на близо 200 ирански ракети към Израел.

" Ще обсъдим с израелците какво ще създадат ", съобщи той и добави, че всички членове на Г-7 са съгласни, че Израел има " право да отговори, само че това би трябвало да стане съразмерно ".

Тръмп, който се бори със зъби и нокти в президентската конкуренция с сегашния вицепрезидент на Съединени американски щати Камала Харис - претендентът на демократите, не приказва доста за неотдавнашната ескалация на напрежението в Близкия изток.

Тази седмица той излезе с остро изказване, в което упреква Байдън и Харис за отговорността за рецесията.
 С какъв брой и какви нуклеарни уреди разполага Иран
С какъв брой и какви нуклеарни уреди разполага Иран

Ядрената стратегия на Иран е най-голмата заплаха за Израел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР