Израел трябва да спре да убива бебета и жени в

...
Израел трябва да спре да убива бебета и жени в
Коментари Харесай

Макрон призовава Израел да спре да убива жени и бебета в Газа

Израел би трябвало да спре да убива бебета и дами в Газа, сподели френският президент Еманюел Макрон пред BBC.

В извънредно изявление в Елисейския замък той сподели, че няма " никакво опрощение " за бомбардировките, като сподели, че прекратяването на огъня би било от изгода за Израел.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Докато признаваме правото на Израел да се пази, „ ние ги призоваваме да спрат тази бомбардировка “ в Газа.

Но той също по този начин акцентира, че Франция " ясно осъжда " " терористичните " дейности на Хамас.

Франция - сходно на Израел, Съединени американски щати, Обединеното кралство и други западни страни - счита Хамас за терористична организация.

Когато го попитаха дали желае други водачи - в това число в Съединени американски щати и Обединеното кралство - да се причислят към апелите му за преустановяване на огъня, той отговори: „ Надявам се, че ще го създадат. "

Говорейки ден след конференция за филантропична помощ в Париж за войната в Газа, господин Макрон сподели „ ясното умозаключение “ на всички държавни управления и организации, присъстващи на тази среща на върха беше, " че няма друго решение с изключение на първо филантропична пауза, прекосяване към преустановяване на огъня, което ще ни разреши да защитим... всички цивилни, които нямат нищо общо с терористите ".

" Де факто - през днешния ден цивилни са бомбардирани - де факто. Тези бебета, тези дами, тези остарели хора са бомбардирани и убити. Така че няма причина за това, нито легитимност. Така че ние призоваваме Израел да спре. "

Той сподели, че не е негова роля да преценя дали интернационалното право е било нарушено.

В широкообхватно изявление в края на първия ден от годишния Парижки конгрес за мир, френският президент също разиска:

Страховете от принуждение, пренасящи се от Близкия изток във Франция, призовавайки жителите на всички вероизповеданията да бъдат " обединени против антисемитизма " нахлуването на Русия в Украйна, заявявайки, че е " обвързване " на Франция да помогне на Украйна - само че предполагайки, че може да пристигна време за " почтени и положителни договаряния " с Москва Екстремизъм онлайн, заявявайки, че компанията майка на Фейсбук Meta и Гугъл " просто не давайте " по отношение на умереността и заплахите от изменението на климата, заявявайки, че тласка хората по света към " тероризъм ".
Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР