Израел тайно лобирал пред администрацията на президента на САЩ Доналд

...
Израел тайно лобирал пред администрацията на президента на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Израел блокирал продажбата на Ф-35 на Турция

Израел скрито лобирал пред администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за блокиране на продажбата на изтребители Ф-35 на Турция за да поддържа военното си предимство в района, оповестява " Дейли сабах ", базирайки се на израелски медии.

Израел почнал да подтиква Белия дом да в профил Анкара от програмата за Ф-35, откакто турският президент Реджеп Тайип Ердоган одобрил покупката на системи за Противовъздушна отбрана С-400 от Русия. " Израел оказа напън върху Вашингтон да анулира продажбата на високотехнологични самолети на Турция ", показва телевизионният канал Ченъл 12.

Белият дом заяви на 17 юли, че решението на Турция да купи съветски системи за противовъздушна защита С-400 прави невероятно по-нататъшното ѝ присъединяване в програмата за основаване на изтребители пето потомство Ф-35. Самият Израел през последните две години купува от Съединени американски щати бойни самолети Ф-35, което го трансформира в единствената страна в Близкия изток, притежаваща този тип изтребители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР