Израел: Снощи земята в Газа се разтресе, навлязохме в нова

...
Израел: Снощи земята в Газа се разтресе, навлязохме в нова
Коментари Харесай

Израел: Снощи земята в Газа се разтресе, навлязохме в нова фаза на войната


Израел: Снощи земята в Газа се разтресе, навлязохме в нова фаза на войната. Министърът на защитата съобщи, че интервенцията ще продължи до ново разпореждане.
Израелските сили ще продължат
почналите през нощта интервенции против тунели и друга инфраструктура на „ Хамас “ в линията Газа, както и против водачи на ислямисткото придвижване, съобщи министърът на защитата Йоав Галант, представен от Ройтерс.
„ Навлязохме в нова фаза на войната.
Снощи земята в Газа се разтресе. Атакувахме над земята и подземен, атакувахме терористи от всевъзможен сан на всички места. Инструкциите за силите са ясни: интервенцията ще продължи до ново разпореждане “, сподели във видеообръщение Галант.
Говорителят на гражданската отбрана
на Газа Махмуд Басал сподели пред Агенция Франс Прес, че „ стотици здания и къщи са изцяло унищожени, а хиляди други домове са развалени “. Свидетели споделиха, че по-голямата част от бомбардировките са били съсредоточени в региона Джабалия в северната част на Газа. Ударите оставиха необятни кратери по
улиците и сринаха доста здания в региона.
Междувременно израелската войска предизвести, че към този момент счита град Газа и околния район за полесражение и подреди на жителите да „ изоставен неотложно “ и да се насочат на юг, съобщи Франс прес.

„ Районът на град Газа се трансформира в сцена на бойни дейности. Укритията и целият район не са безвредни “, написа в листовки, които израелската войска твърди, че е пуснала
на палестинската територия.
Израел, който твърди, че групировката „ Хамас “ е разположила свои оръжия и сили измежду цивилното население, приканва жителите на Газа да се реалокират на юг за лична сигурност.
„ Това е незабавна военна рекомендация.
За тяхна непосредствена сигурност призоваваме всички поданици на северната част на линията Газа и град Газа краткотрайно да се реалокират на юг “, съобщи представителят на военните Даниел Хагари в обществената мрежа Х, представен от Ройтерс.
„ Предстоящата интервенция на
ЦАХАЛ (Израелските сили за отбрана) има за цел да обезврежда опасността от страна на „ Хамас “ точно и интензивно “, добави Хагари.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР