Израел си осигури голямо количество от ваксината на Pfizer-BioNTech благодарение

...
Израел си осигури голямо количество от ваксината на Pfizer-BioNTech благодарение
Коментари Харесай

AFP: В Израел се извършва най-големия експеримент върху хора през този век

Израел си обезпечи огромно количество от ваксина та на Pfizer-BioNTech с помощта на съглашение, което планува бързо даване на данни от имунизацията. Световната информационна организация Агенция Франс Прес се е сдобила със съглашението.

Еврейската страна е ваксинирала с първата доза повече от 2 милиона души. Израел е първи в света по % имунизирано население на страна. Тел Авив не разкриваше обстоятелството, че Израел се е съгласил да споделя данни с американско-германския съюз Pfizer-BioNTech по време на имунизацията. След като деятели повдигнаха въпроси към равнището на споделяната информация с Pfizer, Министерството на здравеопазването на Израел разгласява редактирано копие на контрактуваните условия.

Премиерът Бенямин Нетаняху по-рано този месец съобщи, че Израел се е съгласил " да показа с Pfizer и с целия свят статистическите данни, които ще оказват помощ за създаването на тактики за битка с ковид а ".

Споразумението на Израел с Pfizer би помогнало да стане " първата страна в света, излязла от ковид а ", предвижда той.

Техила Шварц Алтшулер, експерт по дискретност на данните в мозъчния концерн на Израел ския институт за народна власт, който приказва пред Франс прес преди публикуването на изискванията за продан на данни, дефинира цифровизираната система за медицински данни на Израел като " доста неповторим актив ".

Сделката е наречена " Споразумение за съдействие с епидемиологични доказателства в действителния свят ". В нея не се показват съответните условия за каквито и да е било данни за дозите. Но се отбелязва ясно, че Pfizer схваща Израел , че би трябвало да има задоволително ресурси, с цел да може бързо да събере качествена информация за ваксина та.

Споразумението подчертава върху взаимния план сред Израел и американския фармацевтичен колос като старания за " премерване и анализиране на епидемиологичната информация, която произтича от прилагания артикул ( ваксина та) ". Казва се още, че здравното министерство разчита на компанията да получи задоволително дози, с цел да се поддържа равнище на имунизиране, което е задоволително за реализиране на стаден имунитет и събиране на задоволително информация допустимо най-скоро.

И двете страни признават, че триумфът на плана зависи от темпото и мащаба на имунизацията в Израел , написа в документа. По-рано този месец министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху съобщи, че страната се е съгласила да споделя с Pfizer и с целия свят статистически данни, които ще оказват помощ за създаване на тактики за справяне с ковид а.

Той акцентира, че съглашението с компанията ще помогне Израел да се трансформира в първата страна в света, която ще излезе от пандемията. Според Техила Шварц Алтшулер, експерт за отбрана на персоналните данни към Института за израелска народна власт, Израел може да даде на Pfizer в границите на месец или 6 седмици данните за няколко милионa души. Тя предизвести, че съдействието граничи с " най-големия опит върху хора през XXI век ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР