Израел ще преследва ливанската въоръжена групировка Хизбула навсякъде, където оперира.

...
Израел ще преследва ливанската въоръжена групировка Хизбула навсякъде, където оперира.
Коментари Харесай

Израел ликвидира висш командир от Хизбула, закани се да преследва групировката навсякъде

Израел ще преследва ливанската въоръжена формация Хизбула на всички места, където оперира. Това съобщи военният министър Йоав Галант при визитата си в щаба на Северното командване на израелските сили за защита, което дава отговор за интервенциите по границата с Ливан. По думите на Галант, Израел се обръща " от защита към гонене " на Хизбула в Ливан и Сирия, където работят милициите на подкрепяната от Иран формация.

В петък израелските сили оповестиха, че са умъртвили заместник-командира на ракетното поделение на Хизбула Али Абед Асад Наим, който отговарял за ракетните офанзиви против израелски градове.

Сирия упрекна Израел за въздушен удар против цели на Хизбула в град Алепо. Според сирийски източници, над 40 души, в това число мирни поданици, са починали при офанзивата. Хизбула удостовери за погубен неин пълководец.

Междувременно Израел взе участие в договарянията за помирение на няколко равнища. Белият дом заяви, че " пренасрочените " диалози за плануваната интервенция в град Рафа може да се проведат в понеделник във Вашингтон. Съветници на Байдън и Нетаняху възнамеряваха да се срещнат преди няколко дни, само че израелският министър председател анулира визитата, откакто Съединени американски щати не постановиха несъгласие на резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, която призоваваше за неотложно прекъсване на огъня в Газа.

Нетаняху е упълномощил на договарящ екип, управителен от шефа на Мосад, да пътува за Катар, с цел да контракти съглашение с Хамас за замяна на заложници против пандизчии. Друга израелска делегация взе участие в договаряния в египетската столица Кайро.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР