Израел ще позволи на туристически групи да влизат в страната

...
Израел ще позволи на туристически групи да влизат в страната
Коментари Харесай

Израел ще позволи на туристически групи да влизат в страната без бустерна доза

Израел ще разреши на туристически групи да влизат в страната без трета доза ваксина против ковид, съобщи ДПА.

На екскурзианти ще бъде разрешено да влизат в страната на групи при избрани условия, в случай че са били имунизирани два пъти, даже в случай, че от слагането на втората доза са минали повече от шест месеца.

Групи от 5 до 40 туристи в този момент могат да влизат в страната с позволение от министерството на туризма. Те обаче би трябвало да са имунизирани с утвърдените от Световната здравна организация препарати.

Докато е в Израел, групата би трябвало да пътува като затворена " капсула ", със специфични ограничавания на местата с висок риск от заразяване.

През първата седмица от престоя си туристите би трябвало да могат да дадат негативен Пи Си Ар (PCR) тест, изработен преди не повече от 72 часа или негативен антигенен тест на не повече от 24 часа.

Министърът на здрaвеопазването Ницан Хоровиц съобщи, че решението е в сходство с политиката на Израел " да се живее с ковид " наред с защитни ограничения. Министърът на туризма Йоел Развозов сподели, че израелската стопанска система има потребност от туризма, както и чиновниците в туристическия бранш.

На имунизирани самостоятелни туристи от началото на този месец е позволено да влизат в страната, само че при избрани условия. Средиземноморската страна на практика се затвори за останалия свят от началото на пандемията, като на чужденци се позволяваше да влизат на територията ѝ единствено при изключителни случаи.

Голяма част от израелското население е имунизирано и през юни тази година стартира намаляване на рестриктивните мерки, преди разновидността Делта да докара до налагане на нови рестрикции, напомня ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР