Израел ще мобилизира две допълнителни бригади за операции в Газа,

...
Израел ще мобилизира две допълнителни бригади за операции в Газа,
Коментари Харесай

Израел мобилизира още резервисти

Израел ще активизира две спомагателни бригади за интервенции в Газа, оповестиха военните.

Повече резервисти са нужни на фронтовата линия, " с цел да се отбрани страната Израел и да се подсигурява сигурността на нейните жители ", се споделя в изказване на Израелските сили за защита (IDF).

Съобщението бе направено седмица откакто Израел изтегли по-голямата част от сухопътните си сили от палестинския анклав, което военното управление дефинира като подготовка за задача в град Рафах.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху е подложен на напън от страна на съдружните си сътрудници да изпрати сухопътни войски в града на египетската граница, където се допуска, че са струпани към 1,3 млн. палестинци. Съединени американски щати, които са главен снабдител на военна помощ за Израел, показаха опасения, че интервенция в Рафах ще докара до обилни жертви измежду цивилното население.

Членове на израелското държавно управление, в това число Нетаняху, настояват, че еврейската страна не може да реализира главната си цел - да победи палестинската войнствена формация Хамас, без да влезе в Рафах.

Съобщението в неделя пристигна, откакто западната помощ оказа помощ на израелските сили да отхвърлен обстрел от ирански безпилотни самолети и ракети. Техеран предприе нападението в отговор на въздушния удар по консулството му в Дамаск на 1 април, за който упрекна Израел. ЦАХАЛ съобщи, че дружно с сътрудниците си е спрял към 99 % от иранските снаряди.

Коментирайки иранската офанзива, представителят на ЦАХАЛ Даниел Хагари акцентира, че израелските военни " не са изпуснали от взор " задачите си в Газа. " Хамас и Иран желаят да възпламенят Близкия изток и да ескалират района ", твърди той.

Продължаващите военни дейности в Газа бяха провокирани от нахлуването на Хамас в Южен Израел през октомври, при което бяха убити към 1200 души, а десетки бяха взети за заложници. По данни на локалните здравни управляващи над 33 000 палестинци са починали вследствие на израелските ответни дейности, множеството от които са дами и деца.

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР