Израел се провали в мисията си да предотврати нападение от

...
Израел се провали в мисията си да предотврати нападение от
Коментари Харесай

Шефът на Съвета за национална сигурност: Израел се провали в мисията да предотврати нападение от Газа

Израел се провали в задачата си да предотврати нахлуване от въоръжени палестински бойци на Хамас от линията Газа на 7 октомври. Това призна ръководителят на Съвета за национална сигурност на еврейската страна Цахи Ханегби.

„ Няма подозрение, че Израел се провали в задачата си да предотврати нахлуване от линията Газа. Вярвахме, че Хамас си е извлякъл поука (от предходни израелски военни интервенции в палестинския анклав). Това беше огромна неточност “, сподели той в телевизионно послание.

" През пролетта на тази година " Ислямски джихад " се молеше за избавление и помощ от Хамас, само че Хамас реши да не влиза в кръг на борба. И тогава взехме решение, че те (Хамас) са разбрали ", изясни Ханегби. Ръководителят на Съвета за сигурност също означи, че „ Израел се пробва да не бъде замесен във военни дейности на два фронта “ - с Хамас в линията Газа на юг и придвижването " Хизбула " в Ливан на север.

Ханегби също по този начин изясни, че Израел „ не е получил съответно предизвестие “ за идната офанзива на Хамас, „ в това число от Египет “. Той добави, че на 7 октомври, два часа и половина часа преди офанзивата, началникът на Израелската работа за обща сигурност е бил извикан на ексклузивен брифинг за нова разследваща информация, само че това " не е довело до готовност ".

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР