Израел се класира на полуфинал на европейско първенство по футбол

...
Израел се класира на полуфинал на европейско първенство по футбол
Коментари Харесай

Израел е на исторически полуфинал на Евро 2023 за младежи

Израел се класира на полуфинал на европейско състезание по футбол за младежи до 21 години за първи път в своята история.

В четвъртфинален дуел в Тбилиси Израел победи след осъществяване на дузпи един от домакините на шампионата отбора на Грузия. В постоянното време срещата завърши без голове, а при осъществяванията от бялата точка тимът на Гау Лузон се наложи с 4:3. В воин за израелците се трансформира вратарят Даниел Перец, който отрази ударите на Гиорги Гогуа и Саба Хвадагиани.

Грузинците впечатлиха в груповата фаза, а в мача с Израел насочиха 14 удара към противниковата врата, само че нито един от тях не беше прецизен. Най-близо до гола беше бранителят на Израел Омри Генделман, само че неговият изстрел през второто полувреме срещна гредата.

При дузпите домакините водеха до третото осъществяване, когато Перец избави удара на Гагуа. Футболистите на Израел демонстрираха по-здрави нерви и не сгрешиха нито един път, а вторият и съдбовен пропуск за Грузия направи Хвадагиани.

Мачът още един път усъвършенства върха за най-вече аудитория на дуел от финалите на европейско състезание за младежи до 21 години. На трибуните на стадион " Борис Пайчадзе " в Тбилиси участваха 44 338 фенове.

ᴀɴᴏᴛʜᴇʀ ʀᴇᴄᴏʀᴅ ᴄʀᴏᴡᴅ ️ |
— #U21EURO (@UEFAUnder21)

Spain hold off Swiss in extra time to reach last four...
— #U21EURO (@UEFAUnder21)

На полуфинала на 5 юли израелците ще играят против спечелилия от двойката Англия - Португалия. Двубоят е довечера от 19:00 ч. В 22:00 ч. един против различен ще се изправят Украйна и Франция.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР