Израел съобщи днес за първи открит случай на маймунска шарка

...
Израел съобщи днес за първи открит случай на маймунска шарка
Коментари Харесай

В Израел регистрираха първи случай на маймунска шарка


Израел заяви през днешния ден за първи открит случай на маймунска шарка при човек, откакто в няколко страни от Европа и Северна Америка бяха открити случаи на тази болест, която нормално е ендемична в Западна Африка, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес.

Заболелият е 30-годишен мъж, който наскоро се е върнал от Западна Европа, съгласно представител на болничното заведение Ишилов в Тел Авив. Вчера министерството на опазването на здравето заяви, че в чужбина мъжът, който изпитва леки признаци, е бил в контакт с болен. Маймунската шарка е рядка болест, чийто патоген може да се предава от животните на индивида и назад. Симптомите припомнят на тези на едрата шарка, само че са по-леки: тресчица, главоболие, болки в мускулите през първите пет дни. След това се появяват обриви, лезии, пустули и най-после струпеи. Няма лекарство за заболяването, която нормално отзвучава сама, а признаците не престават от 14 до 21 дни.

Предаването от човек на човек може да е резултат от непосредствен контакт със тайни от дихателните пътища на инфектирани, кожни лезии на инфектиран или предмети, неотдавна нечисти с телесни течности или материал от лезии на пациент. Повечето случаи са открити при мъже, които вършат секс с мъже, заяви през вчерашния ден Световната здравна организация (СЗО), която към този момент уточни, че желае да изследва предаването на вируса в хомосексуалната общественост.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР