Израел реши временно да спре добива на газ в едно

...
Израел реши временно да спре добива на газ в едно
Коментари Харесай

Израел спря временно добива на газ в едно от най-големите си находища

Израел реши краткотрайно да спре добива на газ в едно от най-големите си залежи -Тамар, ситуирано на шелфа покрай линията Газа и в обсега на ракетите на " Хамас ". Вътрешните консуматори не престават да получават газ от най-голямото находище в страната Левиатан. Спирането на Тамар, чийто газ се изнасяше за Египет, може да значи понижаване на натоварването на египетските фабрики за полутечен природен газ и по този метод понижаване на доставките на полутечен природен газ за Европа през зимата.

Министерството на енергетиката на Израел е инструктирало американската Chevron да спре производството в газовото находище Тамар, ситуирано край крайбрежията на страната покрай линията Газа. По-голямата част от доставките (до 80%) от находището са за вътрешния пазар, останалото е за експорт.

Войната сред Израел и " Хамас "  Газа стартира на 7 октомври след офанзиви против израелски градове. В резултат на военните дейности офшорните газови съоръжения на Тамар, ситуирани в обсега на ракети, изстреляни от линията Газа, също бяха под опасност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР