Израел продължава да нанася въздушни удари и да обстрелва с

...
Израел продължава да нанася въздушни удари и да обстрелва с
Коментари Харесай

Нови удари между Израел и Газа, жертвите растат

Израел продължава да нанася въздушни удари и да обстрелва с артилерия линията Газа, съобщи Франс прес.

През нощта израелската войска ускори ударите против подземните тунели, които дават опция на бойците и командирите на ислямисткото придвижване Хамас да се движат из Газа надалеч от израелските камери и даже да влизат на територията на Израел, да вземем за пример с цел да вземат заложници, показаха израелските военни.

Масираният танков обстрел накара стотици поданици на палестинския анклав да изоставен домовете си. " Бомбардировките бяха безусловно безумни, като във видеоигра. Беше същински филм на ужасите ", сподели пред Агенция Франс Прес 16-годишният Мухамад Наджиб, съгласно който мир с Израел " в никакъв случай не може да има ".

Израелската войска заяви, че през нощта е поразила общо 150 набелязани цели.

Хамас, от своя страна, продължи ракетния обстрел против градовете в Южен Израел Сдерот, Ашкелон и Бер Шева, в пустинята Негев.

По най-нови данни на здравното министерство в Газа новата борба е взела от понеделник насам 119 жертви от палестинска страна, включително 31 деца. Ранените в линията Газа са 830.
Израелският противоракетен щит " Железен купол " е прехванал към 90 % от изстреляните откъм Газа над 1800 ракети, само че останалите са лишили живота на осем души, а ранените са неколкостотин.

Въоръженото крило на Хамас - Бригадите " Изедин ал Касам " - заяви, че е нанесло удар по израелски химически цех, съобщи ТАСС, като се базира на телевизия " Ал Джазира ". Според информацията атакуваният обект се намира в кибуца Нир Оз, а офанзивата е била осъществена от безпилотен аероплан.

В акаунта си в Туитър израелската войска заяви, че системата " Железен купол " е прехванала дрон, който летял от Газа към Израел.

Руското външно министерство заяви, че съветският заместител външен министър Сергей Вершинин е разискал през днешния ден по телефона с генералния шеф на израелското външно ведомство Алон Ушпиз обстановката в Газа. Двамата са разговаряли за опциите за деескалация на напрежението и за гарантиране на сигурността на цивилните израелци и палестинци.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР