Израел прекъсна телекомуникационните и интернет услугите на Газа за втори

...
Израел прекъсна телекомуникационните и интернет услугите на Газа за втори
Коментари Харесай

Газа претърпя ново прекъсване на комуникациите на фона на израелските бомбардировки

Израел прекъсна телекомуникационните и интернет услугите на Газа за повторно, макар че организациите за филантропична помощ предизвестиха, че сходни спирания съществено нарушават работата им в така и така тежката обстановка в разкъсвания от война палестински анклав.

Телекомуникационният снабдител Paltel заяви за „ цялостно спиране “ на връзките и интернет услугите в Газа в сряда сутринта.

Продължете да четете

лист от 3 детайла Постигнал ли е Израел своето цели посредством започване на войни против Газа? Ръководителят на Организация на обединените нации Гутериш споделя, че помощта, стичаща се в Газа, е „ изцяло несъответстваща “ Газа е „ гробище “ за децата, „ жив пъкъл “ за всички останали завършек на списък

Прекъсването идва, откакто Израел наложи съвсем цялостно спиране на връзките в Газа от петък до неделя, което продължи близо 36 часа.

Хани Махмуд от Ал Джазира, предоставящ спорадични актуализации посредством спътник от Хан Юнис, южна Газа, сподели в сряда, че спирането на тока е изпратило „ талази на безпокойствие и боязън измежду хората и евакуираните в южната част на Газа, които към момента имат членове на фамилията, останали в северната част и град Газа ”.

„ Това прекъсване на тока е доста трагично за хората тук и е индикация, че се случва нещо съществено “, заяви той. Липсата на връзка единствено ускорява паниките на хората „ за това какво ще се случи с техните родственици и близки “, добави той.

„ Трудната част е невъзможността да знаем тъкмо какво се случва. Става все по-трудно да се разбере обстановката в град Газа и северната част, до момента в който израелските танкове се придвижват, с цел да отделят севера от юга. “

„ Прекъсването на тока също излага на заплаха работата на филантропичните организации, които се пробват да оказват помощ на хората на място, защото губят контакт с членовете на екипа си. Нещата стават доста сложни. ”

„ Потенциални военни закононарушения “

Израел употребява предходното затваряне, с цел да „ покрие евентуални военни закононарушения, когато стартира наземната си инвазия “, сподели Марва Фатафта, управител по политиката и застъпничеството в Близкия изток и Северна Африка в Access Now, световна организация за правата на индивида.

Израел употребява прекъсването на интернет като „ военна тактичност, с цел да аргументи повече болежка на популацията “, сподели Фатафта пред Al Jazeera.

Дори отвън спиранията, връзките в Газа са „ спорадични и ненадеждни “, добави тя, като мобилната мрежа G2 на Газа е „ смазана в допълнение “ от дефицит на гориво и вреди на инфраструктурата.

В понеделник посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд сподели на Съвета за сигурност, че Съединените щати са дали ясно на Израел, че са загрижени за прекъсването на връзките в Ивицата Газа.

„ Спирането на телекомуникациите заплашва живота на цивилни, личния състав на Организация на обединените нации и филантропичните служащи и рискува да изостри филантропичната рецесия в Газа “, сподели тя.


По време на предходното прекъсване на тока, основният боен представител на Израел отхвърли да каже дали Израел стои зад него, само че сподели, че ще направи всичко належащо, с цел да отбрани силите си.

Попитан дали Израел е нокаутирал мобилните услуги при започване на сухопътната атака, почнала в петък вечерта, контраадмирал Даниел Хагари сподели: „ Правим каквото би трябвало, с цел да осигурим нашите сили толкоз дълго, колкото би трябвало, краткотрайно или непрекъснато, колкото ни е належащо и няма да кажем нищо повече за това. “

В събота Илон Мъск сподели, че ще предложи своята сателитна интернет услуга Starlink на „ интернационално приети организации за помощ “ в Газа, което провокира митинги от Израел.

„ Хамас ще го употребява за терористични действия ”, сподели министърът на връзките на Израел Шломо Кархи на X, като се базира на групата, която ръководи Газа.

„ Може би Мъск би желал да обусловете го с освобождението на нашите отвлечени бебета, синове, дъщери, възрастни хора. Всички тях! Дотогава офисът ми ще приключи всевъзможни връзки със Starlink. “


Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР