Израел помоли Международния съд (МС) да не издава спешни заповеди

...
Израел помоли Международния съд (МС) да не издава спешни заповеди
Коментари Харесай

Израел иска от МС да не нарежда нови мерки заради надвисналия глад в Газа

Израел помоли Международния съд (МС) да не издава незабавни заповеди за увеличение на филантропичната помощ за Газа за справяне с назряващия апетит, отхвърляйки настояването на Южна Африка да направи това като „ морално непоносимо “.

В правосъдна молба до най-висшия съд на Организация на обединените нации, оповестена обществено в понеделник, Израел съобщи, че „ е в действителност угрижен за филантропичната обстановка и живота на почтени хора, както се вижда от дейностите, които има и подхваща “ в Газа.

Адвокатите на Израел отхвърлиха обвиняванията за съзнателно причиняване на филантропични премеждия в обсадения анклав, където са убити десетки хиляди палестинци и гладът нараства. Те споделиха, че многократните претенции на Южна Африка за спомагателни ограничения са корист с процедурите.

В документите се споделя, че обвиняванията на Южна Африка в нейното искане за нови ограничения, подадено на 6 март, са „ изцяло неоснователни от фактическа и правна страна, морално отвратителни и съставляват корист както с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР