Израел получи списък със заложници, които днес ще бъдат освободени

...
Израел получи списък със заложници, които днес ще бъдат освободени
Коментари Харесай

Продължава освобождаването на заложници от Газа, Израел получи списък

Израел получи лист със заложници, които през днешния ден ще бъдат освободени от палестинското придвижване „ Хамас ”, оповестиха публични представители, представени от „ Ройтерс ”.
Прочетете още
Израелски чиновници от региона на сигурността ревизират листата, заяви канцеларията на премиера Бенямин Нетаняху, чието държавно управление даде обещание да работи за връщането на свободата на всички заложници, отведени от „ Хамас ” при нападението против Израел на 7 октомври.

Това става след вчерашния първи ден от краткотрайното четиридневно помирение, в който бяха освободени 24 заложници. Сред тях - израелски дами и деца и тайландски селскостопански служащи.  Групата беше изведена от Газа с ескорт на Червения кръст и предадена на египетските управляващи на граничния пункт „ Рафах ”.

След това хората от нея бяха превозени до Израел, с цел да преминат медицински прегледи и да се съберат още веднъж с околните си.

Според Катар, с чиято помощ беше подписано краткотрайното помирение, през вчерашния ден са били освободени 13 израелци (някои от които с двойно гражданство), плюс десетима тайландци и един филипинец - селскостопански служащи, работили в Южен Израел, когато били взети за заложници. 39 палестински дами и деца пандизчии бяха пуснати от израелските затвори.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР