Израел подготвя наземна операция в Газа, обяви премиерът Бенямин Нетаняху

...
Израел подготвя наземна операция в Газа, обяви премиерът Бенямин Нетаняху
Коментари Харесай

Нетаняху: Израел подготвя сухопътна операция в Газа. Всички членове на Хамас са обречени

Израел приготвя наземна интервенция в Газа, разгласи министър председателят Бенямин Нетаняху в телевизионно послание към нацията, само че не пожела да разкрие детайлности, оповестиха международните организации. Той заплаши всички членове на " Хамас " в Газа и отвън анклава. " Всички членове на " Хамас " са обречени - над земята, подземен, в Газа и отвън Газа ", съобщи Нетаняху. Израел води битка за своето битие, добави той.

Решението по кое време израелските сили да влязат в блокирания палестински анклав ще бъде взето от изключително формираното военновременно държавно управление на Израел, което включва водача на една от центристките опозиционни партии.

" Подложихме на масиран обстрел бойците и обектите на Хамас, унищожихме хиляди терористи и това е единствено началото. Едновременно с това се готвим за наземна интервенция. Няма да встъпвам в детайлности по кое време, по какъв начин и с какви сили ще се случи това, нито какви фактори вземаме поради при планирането, по-голямата част от които не са известни на обществеността и по този начин и би трябвало да бъде ", уточни Нетаняху.

Израел към този момент дни наред прави масирани бомбардировки на гъсто обитаемата линия Газа след нападението от 7 октомври на Хамас срещу израелски общности, при което бяха убити към 1400 души. При обстрелите са починали над 6500 палестинци, съгласно министерството на опазването на здравето в анклава.

Нетаняху, който към този момент не е поел отговорност за неуспехите в сигурността, довели до нападението на Хамас, сподели, че ще бъде потърсена сметка от всеки, който има виновност.

" Скандалът ще бъде подробно разследван ", съобщи той. " Всеки ще би трябвало да даде отговори, аз също. Но всичко това ще се случи едвам след войната. "

" Уолстрийт джърнъл " заяви през вчерашния ден, базирайки се на американски и израелски източници, че Израел се е съгласил към този момент да отсрочи интервенцията в Газа, до момента в който Съединени американски щати  прехвърлят в района системи за противоракетна защита.

В понеделник Ройтерс съобщи, че Вашингтон е посъветвал еврейската страна да задържи нашествието и че държи Катар - който е медиатор в контактите с палестинските бойци - в течение на тези договаряния, защото се пробва да освободи още заложници и да се приготви за възможен по-голям районен спор.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР