Израел планира да разшири наземното си нападение в град Рафах,

...
Израел планира да разшири наземното си нападение в град Рафах,
Коментари Харесай

Израел планира разширяване на офанзивата в Рафах

Израел възнамерява да разшири наземното си нахлуване в град Рафах, където над 1 милион палестинци потърсиха леговище от израелската атака, която опустоши огромна част от линията Газа, откогато бойци на " Хамас " нападнаха Израел на 7 октомври,  написа " Ройтерс ".

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху разказа Рафах като " последния бастион " на " Хамас " с четири батальона въоръжени мъже и че Израел не може да реализира задачата си да отстрани групировката, до момента в който те остават там.

Израел се пробва да унищожи " Хамас " , откогато групировката провде трансгранична атаката на 7 октомври, при която починаха към 1200 души и докара до отвличането на други 253 в Газа, съгласно израелски данни.

Израелската войска към този момент мина през по-голямата част от Газа в акция, която умъртви повече от 28 000 души , съгласно здравните управляващи в ръководената от " Хамас " Ивица Газа.

UNRWA, организация на Организация на обединените нации, която дава на палестинците помощ и съществени услуги, споделя, че в Рафах има близо 1,5 милиона души , шест пъти повече от популацията спрямо преди 7 октомври.
 Нетаняху бърза да завърши интервенцията в Рафах преди 10 март
Нетаняху бърза да завърши интервенцията в Рафах преди 10 март

Предвид увеличаващия се интернационален напън

Много от тях пребивават по улиците, в празни места , на плажа и на пясъчната линия територия до граничната стена с Египет. Други са натикани в мръсни, пренаселени приюти.

Лекарите и филантропичните служащи се борят да обезпечат даже съществена помощ и да спрат разпространяването на заболяването. Норвежкият съвет за бежанците го назова " великански бежански лагер ".

Израел подреди на цивилни да избягат на юг преди предходни офанзиви против градове в линията Газа, като доста от тях се насочиха към Рафа.

Кабинетът на Нетаняху заяви, че е наредил на армията да създаде проект за евакуация на Рафах.

Но филантропичните чиновници и непознатите държавни управления споделят, че няма къде да отидат. Египет съобщи, че няма да разреши изселване на палестински бежанци да преминат на негова територия.
 Байдън: Реакцията на Израел в Газа е
Байдън: Реакцията на Израел в Газа е " несъразмерна "

Споразумението да докара до трайна пауза

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели на Нетаняху, че Израел не би трябвало да продължава с интервенция в Рафах без проект за гарантиране на сигурността на хората, които се укриват там.

Други съдружници на Израел, в това число Англия и Германия, по отношение на вероятността за атака в Рафа.

Нидерландският външен министър Ханке Бруинс Слот сподели , че е " мъчно да се види по какъв начин огромни интервенции в толкоз гъсто обитаем регион няма да доведат до доста цивилни жертви и по-голяма филантропична злополука ", като го назова " безпричинно ".

Израел твърди, че подхваща обширни ограничения за отбрана на цивилните, само че е заставен да организира военни интервенции в цивилни зони, тъй като там работи " Хамас ".
 Южна Африка сезира Международния съд поради израелската атака в Рафах
Южна Африка сезира Международния съд поради израелската атака в Рафах

Иска съда да употребява пълномощията си, с цел да предотврати по-нататъшно нарушение на правата на палестинците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР