Израел освободи двама сирийски затворници като жест на дипломатическа добронамереност,

...
Израел освободи двама сирийски затворници като жест на дипломатическа добронамереност,
Коментари Харесай

Израел освобождава сирийски затворници

Израел освободи двама сирийски пандизчии като " жест на дипломатическа доброжелателност ", след прехвърлянето на тялото на израелски боец, изчезнало от 80-те години, съобщи BBC, представен от Нюз.
Сержант от първа класа Захария Баумел, роден в САЩ танков пълководец, изчезна в борбата по време на Ливанската война през 1982 година.Тленните му остатъци са върнати в Израел благодарение на Русия през април 2019 година
Двамата сирийци трябваше да бъдат освободени в четвъртък и петък, съобщи представител на затворническата работа пред BBC.
Амал Абу Салах излежава присъда от седем години и осем месеца за убийството на сирийски жител. Беше планувано той да бъде освободен през 2023 година.
Макат Судки излежава 11-годишна присъда от 2015 година по обвинявания в изменничество, шпионаж, поддръжка на гнет и контакт с враждебна организация.
Преди това e бил освободен от пандиза през 2012 година, откакто излежава 27-годишна присъда.
Сгт Баумел е един от петимата израелски бойци, изчезнали в борбата при султан Якуб сред израелските и сирийските сили на 11 юни 1982 година в ливанската котловина Бекаа.
Няколко години по-късно двама от пленените бойци бяха върнати живи при замяна на пандизчии със Сирия и съюзната палестинска боевидна група - Народния фронт за избавление на Палестина - Генералното командване.
Сержант Баумел и още двама сержанти останаха без внимание, макар напъните на израелските управляващи да ги намерят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР