Израел, обвинен в извършване на геноцид срещу палестинци, настоя пред

...
Израел, обвинен в извършване на геноцид срещу палестинци, настоя пред
Коментари Харесай

Израел се защитава пред Върховния съд на ООН срещу обвинения в геноцид

Израел, упрекнат в осъществяване на геноцид против палестинци, настоя пред Върховния съд на Организация на обединените нации, че неговата война в Газа е законна отбрана на неговия народ и че е била Бойци на Хамас, които бяха отговорни за геноцид.

Израел дефинира обвиняванията, повдигнати от Южна Африка, като лицемерни и сподели, че едно от най-големите каузи, изправени в миналото пред интернационален съд, отразява свят, извърнат с главата надолу.

Израелските водачи пазят своята въздушна и сухопътна атака в Газа като легален отговор на офанзивата на Хамас от 7 октомври, когато екстремисти нахлуха в израелските общности, убивайки към 1200 души и вземайки към 250 заложници.

Израелски юридически консултант Тал Бекер сподели пред претъпкана зала в богато украсения Дворец на мира в Хага, че страната води „ война, която не е почнала и не е желала “.

„ При тези условия надали може да има по-фалшиво и по-злонамерено обвиняване от обвиняването против Израел в геноцид “, добави той, отбелязвайки, че ужа...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР