Израел няма да може да проведе дългосрочна операция срещу радикалното

...
Израел няма да може да проведе дългосрочна операция срещу радикалното
Коментари Харесай

Ехуд Барак: Израел трябва да приключи до две-три седмици операцията в Газа

Израел няма да може да организира дълготрайна интервенция против радикалното палестинско придвижване Хамас в Газа - тя би трябвало да завърши в идващите две-три седмици заради възходящото неодобрение на Запада, изключително на Съединени американски щати. Това мнение изрази някогашният израелски министър председател и някогашен министър на защитата Ехуд Барак, който ръководеше Израел сред 1999 и 2001 година, в изявление за вестник " Политико ", оповестява ТАСС.

„ Прозорецът на възможностите се затваря и е ясно, че търканията с американците по отношение на офанзивата ще се усилят “, споделя Барак. „ Америка не може да диктува на Израел какво да прави, само че ние също не можем да ги пренебрегваме “, акцентира някогашният министър председател, акцентирайки ролята на Вашингтон като главен поръчител за сигурността на Израел. Напоследък реториката на американските публични лица се промени и все по-често се чуват апели за филантропична пауза във военните дейности, отбелязва Барак.

Той счита, че на Тел Авив му остават " не повече от две-три седмици ", с цел да удовлетвори настояванията на Вашингтон. Пълното проваляне на Хамас ще отнеме доста месеци до една година, сподели Барак, само че поддръжката на Запада понижава заради броя на цивилните смъртни случаи в Газа и опасенията, че акцията на Израел ще провокира доста по-голяма и даже по-катастрофална война в района.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР