Израел наложи пълна блокада на Газа, като остави над 2,3

...
Израел наложи пълна блокада на Газа, като остави над 2,3
Коментари Харесай

Янис Варуфакис: Един милион деца в Газа са блокирани, без вода, храна и електричество

Израел наложи цялостна обсада на Газа, като остави над 2,3 милиона палестинци без вода, електричество, гориво и храна.

Европейска комисия също разгласи, че стопира всякаква филантропична и финансова помощ за Палестина.


„ Без ток, без храна, без гориво за 1 милион деца. Това не може да бъде отговорът на цивилизования свят, каквито и разлики да имаме по отношение на това кой на кого какво е направил първи или финален. “ Това разяснява професорът по стопанска система и някогашен министър на финансите на Гърция Янис Варуфакис.

 

Поводът за коментара му беше изказването на израелския министър на защитата Йоав Галант, който разгласи цялостна обсада на Газа след нападението на „ Хамас “. „ Наредих цялостна блокада на линията Газа “, сподели Галант. – „ Няма да има електричество, храна, гориво, всичко е затворено “, добави той.

Европейски Съюз се причисли към Израел, като спря всякаква помощ за Палестина. По-нататъшни бюджетни оферти, свързани с помощта, също са отсрочени „ до второ разпореждане “, според еврокомисаря по въпросите на съседството и разширението Оливер Вархели.


Брюксел ще преразгледа цялата си политика за помощ и развиване по отношение на Палестина, сподели служителят, потвърждавайки, че „ мащабът на гнет и грубост против Израел и неговия народ “ е „ повратна точка “ за Европейски Съюз.


Според Вархели Европейски Съюз е бил „ най-големият донор “ на палестинците и решението от понеделник ще засегне помощта за развиване на стойност 691 милиона евро. „ Всички заплащания са неотложно спрени “, разгласи той.

 

Инфо: obektivno.bg

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР