Израел може да отиде на избори за четвърти път в

...
Израел може да отиде на избори за четвърти път в
Коментари Харесай

Управляващата коалиция в Израел не постигна споразумение за бюджета

Израел може да отиде на избори за четвърти път в последните две години, откакто партиите в ръководещата коалиция и през миналата нощ не съумяха да се спогодят за бюджета, съобщи ДПА.

Коалиционното държавно управление на партията Ликуд на премиера Бенямин Нетаняху и обединението "Синьо и бяло " на министъра на защитата Бени Ганц би трябвало да реализира съглашение по бюджета до среднощ локално време през днешния ден (22 ч. по Гринуич). В противоположен случай Народното събрание автоматизирано се разпуска, съобщи Българска телеграфна агенция.

Общо 49 от 120-те депутати гласоподаваха срещу законопроект за отсрочване с една седмица на периода за договаряне на бюджета. 47 поддържаха предлагането, а останалите се въздържаха или отсъстваха от съвещанието.

Ако няма съглашение за бюджета, на 23 март може да се произведат предварителни избори.

Коалицията сред някогашните противници Нетаняху и Ганц имаше проблеми през цялото време, само че напоследък напрежението се изостри, отбелязва ДПА. Коалиционното съглашение планува приемане на двегодишен бюджет за 2020 и 2021 година Нетаняху обаче се отметна от този ангажимент и изиска да се одобри бюджет единствено за настоящата година, оправдавайки се с епидемията от новия ковид. Негови критици обаче считат, че той желае да попречи на Ганц да поеме премиерския пост през есента на 2021 година, както е заложено в съдружното съглашение.

Други мотиви за различие са назначението на съдии и пълномощията на министъра на правораздаването, който е от обединението "Синьо и бяло ". В момента се води развой против Нетаняху за корупция и Ганц го упрекна, че прави всичко допустимо да избегне присъда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР