Израел изтегли посланици и евакуира посолствата си на различни места

...
Израел изтегли посланици и евакуира посолствата си на различни места
Коментари Харесай

Израел обяви максимална степен на тревога за своите посолства

Израел изтегли посланици и изтегля посолствата си на разнообразни места по света на фона на ескалиращото напрежение след израелския удар в Дамаск.

На някои от посланиците е предложено да заобикалят присъединяване в обществени събития. Съобщава се, че този ход е бил подхванат след съвещания сред израелското външно министерство и организацията за вътрешна сигурност Шин Бет, предава БГНЕС.

Това се случва на фона на нарасналото напрежение след израелския удар в Дамаск, Сирия, вследствие на който почина Мохамед Реза Захеди, почитан член на иранската Ислямска революционна армия (ИРГК), което докара до ескалация на напрежението сред Израел и Иран.

Израелски дипломати, работещи в чужбина, са изразили угриженост за евентуални ответни дейности от страна на Иран, опасявайки се, че техните посолства могат да станат цели, заяви " Джерусалем пост ".

Израелският публицист Итай Блументал показа в X:

" Като част от оценките за ирански отговор, довечера публикувахме: равнището на паника в израелските посолства по света е нараснало до оптималното равнище. Редица задачи в няколко страни бяха евакуирани след оценка на обстановката от страна на Шин Бет и Министерството на външните работи. Някои от израелските представители в чужбина бяха преместени на различни места и също по този начин бяха помолени да не посещават обществени събития в този миг. "

Израелските военни също по този начин обявиха, че са повишили готовността на войските си в очакване на ответните дейности на Иран.

Главният представител на израелските отбранителни сили, контраадмирал Даниел Хагари, съобщи по-рано през днешния ден:

" Ние повишихме готовността на нашите бойни сили, както е належащо, когато е належащо. Укрепихме отбранителните си системи. Разполагаме с бойни самолети, подготвени да пазят и да нанасят удари при разнообразни сюжети ".

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР