Израел изглежда стои зад нападение с дрон през нощта срещу

...
Израел изглежда стои зад нападение с дрон през нощта срещу
Коментари Харесай

САЩ допускат израелско участие в атаката в Иран

Израел наподобява стои зад нахлуване с дрон през нощта против военна фабрика в Иран. Това позволи в изказване в неделя американски формален представител, представен от " Ройтерс ".

Говорителят на Пентагона бригаден военачалник Патрик Райдър сподели, че никакви военни сили на Съединени американски щати не са взели участие в удари в Иран , само че отхвърли да разяснява повече.

За първи път Wall Street Journal заяви, че американски управляващи позволяват израелско присъединяване. Изданието цитира няколко анонимни източника.

Няколко други американски чиновници отхвърлиха коментар, като се изключи че Вашингтон не играе никаква роля.
 Взрив раздруса боен цех в Иран
Взрив раздруса боен цех в Иран

Източници оповестяват и за други гърмежи във военни обекти

Говорител на израелската войска отхвърли коментар. Израел от дълго време съобщи, че е подготвен да удари ирански цели, в случай че дипломацията не успее да ограничи нуклеарните или ракетните стратегии на Техеран, само че има политика да въздържа мнения по съответни произшествия.

Иран твърди, че е прихванал дронове, които са блъснали цел на военната промишленост покрай централния град Исфахан, и сподели, че няма жертви или съществени вреди.

Размерът на вредите не може да бъде без значение открит. Иранските държавни медии разпространиха фотоси и видеа, показващи мълния в небето и коли на незабавна помощ на мястото.
 Иран решен офанзивата против военния цех да не се отрази на страната
Иран решен офанзивата против военния цех да не се отрази на страната

Според Техеран, вредите от нападението не са огромни

Техеран публично не упрекна никого за офанзивата. Но държавната телевизия излъчи мнения на народен представител Хосеин Мирзайе, който сподели, че има " мощни спекулации ", че Израел стои зад това.

Иранският външен министър Хосейн Амирабдолахиан сподели, че " страхливата " офанзива с дрон против боен обект в централен Иран в събота вечерта никога не може да попречи на напредъка на страната.

Това съобщи той в неделя, след срещата в Техеран на първия ирански посланик и неговият катарски сътрудник Мохамед бин Абдулрахман бин Джасим Ал Тани. Двамата организираха взаимна конференция в Министерството на външните работи на Иран.

Атаката пристигна на фона на напрежението сред Иран и Запада по отношение на нуклеарната активност на Техеран и доставките му на оръжия - в това число " дронове самоубийци " с огромен обхват - за войната на Русия в Украйна, както и месеци на антиправителствени демонстрации в Иран.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР