Израел има право да съществува като държава, но израелският премиер

...
Израел има право да съществува като държава, но израелският премиер
Коментари Харесай

Демократите искат добри отношения и с Израел, и с Палестина

Израел има право да съществува като страна, само че израелският министър председател Бенямин Нетаняху е " расист ". Той, както знаете, сега е и разследван за корупция. Това съобщи американският сенатор от Върмонт и претендент на демократите за президент на Съединени американски щати по време на следващ спор с главните си противници, на който една от главните тематики бяха двустранните връзки с Израел.

Сандърс направи изказването в отговор на въпрос дали ще окаже помощ на Израел за разширение на израелските селища в палестински територии.

Що се отнася външната политика на Съединени американски щати, ние не можем да единствено про-Израел. Трябва да сме и пропалестински настроени, сподели той. Нуждаем се от равнопоставени условия във връзка с Близкия изток, който се оправя с ужасната рецесия в Газа, където 60% или 70% от младежите са безработни. Така че моята външна политика се отнася до правата на индивида, демокрацията, обединяването на хората по кротичък метод, опитите за договаряне на съглашения, а не безкрайни войни с трилиони долари разноски.

Сандърс напомни, че самият той е от еврейски генезис и е горделив от това.

Кметът на Саут Бенд, Индиана, Пит Бутигиег съобщи, че про-израелската политика на президента Доналд Тръмп е резултат от " вътрешната политика " в Съединени американски щати и твърди, че Тръмп се пробва да се намеси в израелската вътрешна политика. Той се подигра с Тръмп, че твърдеше, че е " про-Израел " и " проеврейски ", като твърди, че " посреща бели националисти в Белия дом ".

Бившият вицепрезидент Джо Байдън съобщи, че в Близкия изток няма друго решение с изключение на две страни, като добави, че това, което Нетаняху прави е " възмутително ".

Той добави: " Трябва да оказваме напън непрекъснато израелците да преминат към решение за две страни. "

Но той съобщи, че се опълчва на отдръпването на помощта за сигурността на Израел. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР