Израел и Хърватия регистрираха първи случаи на Флурона (Flurona). Израелската пациентка

...
Израел и Хърватия регистрираха първи случаи на Флурона (Flurona).
Израелската пациентка
Коментари Харесай

Коронавирус и грип едновременно: Флурона плъзна из Европа

Израел и Хърватия записаха първи случаи на Флурона (Flurona).

Израелската пациентка е била инфектирана по едно и също време с грип и COVID-19, оповестява Times Of Israel, представен от Dir.bg. Двете инфекции били открити в неимунизирана бременна жена, която имала леки признаци. Тя е била изписана от болничното заведение в положително общо положение, само че казусът към момента се проверява от израелския здравен министър.

Според някои отчети това е първият случай на сходно двойно заразяване в света, само че данни за сходно диагностициране има още от 2020 година при американски пациенти.

Израел отбелязва сериозен растеж на инфектираните с грип, като през последните няколко седмици над 2000 души са били хопитализирани точно поради опасенията от " двудемия ".

Страната се притеснява повече, че пациенти с грип или с ковид могат да затруднят доста здравната система и лечебните заведения още веднъж да бъдат със напълнен потенциал, в сравнение с, че доста хора ще са инфектирани с двете по едно и също време.

Въпреки това израелските здравни управляващи алармират, че болните от Флурона може да са доста повече, в сравнение с е известно в статистиките, само че към момента да не са диагностицирани. Въпреки че няма данни комбинацията на грипен и ковид да основава нараснала заплаха за живота, Times Of Israel към този момент употребява нов термин - туиндемия (twindemic, б.р.- близнакодемия, двудемия).

Само седмица по-рано друга бременна в 9-ия месец е умряла след заразяване с грип. Лекарите са съумели да спасят бебето и то е в положително здраве.

" Заболяването е същото, това са вирусни инфекции, които предизвикват затруднено дишане, нападат и горните, и долните дихателни пътища ", споделя шеф на поделение в израелска болница.

В Хърватия пък през вчерашния ден са били регистрирани към 50 % положителни на ковид проби, което е доста повече в сравнение с преди седмица, когато позитивните проби са били 30 %. Следи се и обстановката с разпространяването на Омикрон, чийто инкубационен интервал е по-кратък.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР