Израел и Хамас“ се споразумяха за прекратяване на огъня. Това

...
Израел и Хамас“ се споразумяха за прекратяване на огъня. Това
Коментари Харесай

Израел и Хамас са се съгласили на прекратяване на огъня

Израел и „ Хамас “ се споразумяха за преустановяване на огъня. Това оповестиха палестинските медии. Израел не е удостоверил информациите, написа още израелското англоезично издание The Times of Israel, представено от организация " Фокус ".

``
реклама

Отчетената деескалация настъпи откакто две ракети бяха изстреляни от Газа към Тел Авив в четвъртък и израелската войска порази над 100 цели в Ивицата Газа в отговор на ракетния обстрел. Девет ракети бяха изстреляни от Газа към граничните общности в Израел, шест от които бяха прихванати.Източници в Газа за следващ път обявиха, че съглашението е било контрактувано благодарение на египетски медиатори. Говорител на терористичната формация „ Ислямски джихад “, Дауд Шехаб, съобщи, че неговата организация е „ ангажирана с разбирането за преустановяване на огъня “, в случай че Израел „ спре своята експанзия против палестинския народ “.Ракетите, изстреляни към Тел Авив, бяха първото сходно нахлуване след огромния спор през 2014 година, само че не са засегнали жилищни региони и не са предизвикали директни вреди. Оценката на израелските военни откри, че ракетите евентуално са били стреляни към крайбрежния град по простъпка и че силите на „ Хамас “ на ниско равнище са били виновни за изстрелванията.

В отговор на ракетите израелските военни самолети поразиха над 100 цели на " Хамас " в Ивицата Газа през нощта в четвъртък против петък. Израел държи „ Хамас “, ислямската терористична формация, която ръководи Газа, виновна за всички офанзиви, произлизащи от крайбрежния анклав.

В четвъртък чиновник на " Хамас " съобщи за The Times of Israel, че групировката " няма интерес от ескалация " на спора с Израел. Той също по този начин е декларирал, че не е имал никаква визия кой е изстрелял ракети към Тел Авив.Министерството на вътрешните работи, ръководено от „ Хамас “, назова изстрелването на ракети към Тел Авив “нарушение на националния консенсус ” и съобщи, че ще предприеме ограничения против тези, които стоят зад него.

В петък палестинският комитет, който провежда ежеседмични митинги по границата на Газа, разгласи, че е решил да отсрочи " демонстрациите в петък ", " загрижени за нашия народ и в подготовка за доста по-голям митинг на 30 март ", оповестиха медии на „ Хамас “.От март предходната година по границата с Ивицата Газа се организират огромни петъчни митинги, съпроводени със конфликти, както и по-малки митинги по северната граница на Газа във вторник. Организаторите на митинга не показаха дали анулацията на петъчната проява е обвързвана с ракетният обстрел на Тел Авив.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР