Израел и Хамас са отворени за ново прекратяване на огъня,

...
Израел и Хамас са отворени за ново прекратяване на огъня,
Коментари Харесай

Убитите по погрешка заложници в Газа са изписали с храна S.O.S.

Израел и Хамас са отворени за ново преустановяване на огъня, само че все още двете страни имат непреодолими разлики по отношение на метода на използване на бъдещо помирение. Това оповестяват египетски източници, участващи в преговорния развой.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху е безапелационен, че офанзивата в Газа ще продължи, макар шока от убитите по простъпка трима израелски заложници.
Прочетете още
Нови детайлности бяха разкрити към събитията, довели до гибелта на тримата млади мъже. На по-малко от 200 метра от мястото на случая е открита постройката, в която те са се укривали. Тримата израелци са употребявали храна, с цел да изпишат върху части бял плат S.O.S. и изтъквам " помощ, трима заложници " на иврит. Убитите мъже сами доближили израелските военни, говорели на иврит и съблекли връхните си облекла, с цел да покажат, че не носят експлозиви. От армията не престават да не разкриват какво е предизвикало израелските бойци да ги гръмнат.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще гласоподава през днешния ден нова резолюция, призоваваща за " незабавно и трайно преустановяване на военните дейности " в Газа, съобщи Франс прес.

На 9 декември Съединени американски щати постановиха несъгласие на проекторезолюция, с която се упорства за " филантропично преустановяване на огъня " в палестинския анклав, напомня Агенция Франс Прес. Въпреки това във вторник Общото заседание на 193-те страни членки на Организация на обединените нации поддържа прекъсването на огъня с огромно болшинство. Тогава 153 страни гласоподаваха " за ", " срещу " бяха 10, а въздържалите се бяха 23.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР