Израел и бойците от Газа си размениха ракетни удари в

...
Израел и бойците от Газа си размениха ракетни удари в
Коментари Харесай

30 убити при ескалация на насилието между Израел и Газа

Израел и бойците от Газа си размениха ракетни удари в четвъртък – третият ден от най-тежката ескалация на насилието от месеци насам, при която починаха 29 души в блокирания палестински анклав и един в Израел.

Въздушните удари на израелската войска от вторник насам са умъртвили бойци, както и цивилни, в това число няколко деца, обявиха публични лица в пренаселената крайбрежна територия.

Ракетен обстрел от Ивицата Газа умъртви един човек в централния израелски град Реховот и рани минимум двама други, заяви израелската полиция. Трима други са получили пострадвания от шрапнели в други елементи на Израел.

Кайро посредничи в напъните за подписване на помирение сред Израел и бойната формация „ Ислямски джихад “, а Европейският съюз прикани за неотложно преустановяване на огъня.

„ Настояваме за неотложно всеобхватно преустановяване на огъня, което ще постави завършек на израелските военни интервенции в Газа и на сегашния ракетен обстрел против Израел, който е недопустим “, съобщи в изказване ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР