Израел е ваксинирал близо 1 милион души, по-малко от две

...
Израел е ваксинирал близо 1 милион души, по-малко от две
Коментари Харесай

Израел вече с близо 1 млн. ваксинирани срещу COVID-19

Израел е ваксинирал близо 1 милион души, по-малко от две седмици след стартирането на своята акция за имунизация против новия ковид (COVID-19). Това оповестиха от държавното управление, представени от локалните медии.

Около 950 000 израелци са получили първата доза от имунизацията, което еквивалентно на над 10 % от популацията, посочи министърът на опазването на здравето Джули Еделщайн.

Само през вчерашния ден Израел е ваксинирал към 153 400 души.

Повече от 40 на 100 от хората на възраст над 60 години в страната са получили първата от двете дози на имунизацията на американско-германския консорциум Pfizer/BioNTech.

Според откриватели от Оксфорд, Израел имунизира популацията си със скорост, несравнима на никое място другаде по света.

Графика на уеб страницата " Нашият свят в данни ", сравняваща броя на хората, имунизирани във всяка страна на 100 поданици, демонстрира ясна преднина за Израел в 9,18, с акуратност към сряда - даже в случай че страната в действителност изостава от страни като Съединени американски щати, Китай и Англия в безспорни цифри.

Наскоро в Израел набъбнаха инфекциите с ковид макар третата частична блокировка, целяща да ограничи разпространяването.

В петък здравното министерство добави 5 804 нови инфекции към общия брой. Това беше единствено малко по-малко от дневния растеж от 5831 в четвъртък - най-силното нарастване в Израел от октомври.

Министерството на здравеопазването прикани за усилване на рестриктивните мерки, започващи в неделя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР