Израел е ударил ирански цели в Ирак, където изтребители са

...
Израел е ударил ирански цели в Ирак, където изтребители са
Коментари Харесай

Израел с първи атаки в Ирак от 1981 г., ударил ирански ракети

Израел е блъснал ирански цели в Ирак, където изтребители са нанесли удари на два пъти за последните 10 дни, написа " Таймс ъв Израел ".

Еврейската страна постоянно организира въздушни интервенции в Сирия, където нападна ракетни доставки за ливанската формация " Хизбула ", само че Израел не е нанасял удари в Ирак от бомбардирането на реактор през 1981 година

Арабският вестник Asharq Al-Awsat, издаван в Лондон, написа, базирайки се на западни дипломатически източници, че израелски аероплан Ф-35 стои зад бомбардировка на 19 юли по склад с ракети в база на шиитска милиция северно от Багдад.

Няма коментар от израелската войска.

" Ал Арабия " разкрива, че при офанзивата са починали членове на Революционната армия на Иран и " Хизбула ". Малко преди офанзивата в базата са доставени ирански балистични ракети, укривани в камиони.

Иракските военни оповестиха тогава, че един войник е погубен и двама иранци са ранени, като се разяснява, че ударът е осъществен от безпилотен аероплан. Съединени американски щати отхвърлят да са взели участие в офанзивата.

Asharq Al-Awsat също написа, че Израел стои зад друга офанзива в Ирак, извършена в неделя против Camp Ashraf, някогашната централа на Организацията на муджахидините на иранския народ, която е на 40 километра североизточно от Багдад и на 80 километра от границата с Иран. Според популяризираната информация офанзивата е била ориентирана против ирански съветници и доставка на балистични ракети.

Споменава се, че през предходната седмица Израел е направил удар и в Сирия, при който са починали девет души, в това число шестима ирански бойци. Целта е била да се попречи на Иран да поеме надзор над стратегическо нагорнище в провинция Дараа в южната част на арабската страна.

Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида твърди, че израелските ракети са били ориентирани към военни и разследващи постове и обекти на Иран и проирански милиции в Дараа. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР