Израел е създал система от помпи, с които може да

...
Израел е създал система от помпи, с които може да
Коментари Харесай

WSJ: Израел обмисля да наводни тунелите в Газа

Израел е основал система от помпи, с които може да наводни тунелите в Ивицата Газа, употребявани от Хамас, заяви The Wall Street Journal (WSJ), като се базира на американски длъжностни лица, оповестиха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Към средата на ноември армията на Израел приключи инсталирането на най-малко пет помпи на към километър и половина северно от бежанския лагер „ Ал Шати “, които могат да придвижват хиляди кубични метри вода на час и в границите на няколко седмици да запълнят тунелите с вода, се споделя в известието.

Не е ясно дали Израел счита да задейства помпите преди всички заложници да бъдат освободени, се показва още в информацията на изданието. „ Хамас “ към този момент е заявявал, че държи пленените на „ сигурни места и в тунели “.

Times of Israel пък заяви, че фамилиите на заложниците, които още не са освободени от Газа, желаят да се срещнат с всички членове на военния кабинет и заплашват с по-големи митинги, в случай че подобен диалог не се организира. Това става дни след края на примирието и обновяване на бойните дейности, без значение че минимум 137 заложници към момента са в плен на ислямисткото придвижване " Хамас " след нападението му над Израел на 7 октомври.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР