Израел е създал голяма система от помпи, които може да

...
Израел е създал голяма система от помпи, които може да
Коментари Харесай

Израел наводнява тунелите, в които се крият бойците на Хамас?

Израел е основал огромна система от помпи, които може да бъдат задействани за наводнение на тунелите, употребявани от въоръжената формация „ Хамас " под повърхността в линията Газа, в опит за прогонване от тях на ислямистки бойци, заяви през вчерашния ден американският в. „ Уолстрийт джърнъл " като се базира на американски длъжностни лица, предават Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1188
Към средата на ноември армията на Израел приключи инсталирането на най-малко пет помпи на към километър и половина северно от бежанския лагер „ Ал Шати ", които могат да придвижват хиляди кубични метри вода на час и в границите на няколко седмици да запълнят тунелите с вода, се споделя в известието.

Не е ясно дали Израел счита да задейства помпите преди всички заложници да бъдат освободени, се показва още в информацията на изданието.

„ Хамас " към този момент е заявявал, че държи пленените на „ сигурни места и в тунели ".

Ройтерс не беше в положение да ревизира детайлностите от известието. Израелското военно ведомство не отговори незабавно на настояването за коментар, а американски представител сподели, че за Израел има смисъл да направи тунелите неизползваеми и еврейската страна изследва разнообразни способи за постигането на тази цел.

Според „ Уолстрийт джърнъл " израелски представител е споделил, че „ израелските Сили за защита работят за разрушение на потенциала на „ Хамас " за практикуване на гнет по разнородни способи, с потреблението на разнообразни военни и софтуерни принадлежности ".

Миналия месец Израел за пръв път сподели, че обмисля подобен вид за тунелите, написа „ Уолстрийт джърнъл ", само че акцентира, че не е ясно какъв брой близо е държавното управление на израелския министър председател Бенямин Нетаняху до реализиране на този проект.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР