Израел е продал миналата година оръжие и военна техника за

...
Израел е продал миналата година оръжие и военна техника за
Коментари Харесай

Израел увеличи продажбите си на оръжие с 36%. Европа е най-големият купувач

Израел е продал предходната година оръжие и военна техника за общо 11,3 милиарда $, което е с 3 милиарда $ повече, в сравнение с през 2020 година, заяви Министерството на защитата на страната, представено от ТАСС. Това значи, че приходите от продажби на израелско оръжие за предходната година са скочили с 36% по отношение на миналата година.

" Израелският оръжеен експорт означи нов връх през 2021 година, възлизайки на 11,3 милиарда $. А подписаните нови контракти се усилиха с 30% спрямо 2020 година ", показват от Министерството на защитата.

В известието на министерството се отбелязва, че 34% от износа е бил сбъднат в страни от Азиатско-Тихоокеанския район, 41% - в европейски страни, 12% - в Северна Америка, и по 3% - в Африка и Латинска Америка. Освен това, 7% от израелския оръжеен експорт е бил предопределен даже за арабски страни, подписали така наречен " Авраамови съглашения ", посочи министерството.

Като тип оръжейна продукция, максимален дял от този експорт (20%) съставляват ракетите, реактивните снаряди и системите за противовъздушна защита. Услугите за образование съставляват 15%.

Продажбите включват също безпилотни летателни апарати и системи (9%), радари и средства за радиоелектронна битка (9%), пилотирани самолети и авиационна електроника (9%), наблюдаване и оптоелектроника (5%), бойни модули и пускови установки (7%), транспортни средства и бронетранспортьори (7%), информационни системи, разузнаване и киберсистеми, както и муниции.
 Русия
Русия " счупи " върха по експорт на патрони за Съединени американски щати за последните 30 години

Ръстът в размера на доставките не беше възпрепятстван от глобите на Съединени американски щати
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР