Израел е поискал от САЩ спешна военна помощ в размер

...
Израел е поискал от САЩ спешна военна помощ в размер
Коментари Харесай

Израел е поискал от САЩ 10 млрд. долара спешна военна помощ

Израел е изискал от Съединени американски щати незабавна военна помощ в размер на 10 милиарда $. За това оповестява The New York Times, базирайки се на три осведомени източника. Пакетът от помощи сега се създава от Конгреса в съгласуваност с Белия дом и ще включва също средства за Украйна, Тайван и границата сред Съединени американски щати и Мексико, показва изданието. 

В неделя, по време на посещаване в Тел Авив, водачът на болшинството в Сената Чак Шумър сподели, че американските законодатели са разискали даването на Израел на муниции за противоракетна защита Iron Dome, прецизни бомби, бомби JDAM и 155 mm муниции.

Междувременно стана ясно, че се е провел диалог сред израелския министър председател и съветския президент. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху е декларирал по телефона на руския президент Владимир Путин, че израелската интервенция в Газа ще продължи, до момента в който палестинското придвижване Хамас не бъде изцяло унищожено, написа Haaretz. Както оповестяват от кабинета на израелския министър председател, Нетаняху е споделил на Путин, че няма да спре офанзивата, „ до момента в който военният потенциал на Хамас, както и системата му за надзор, не бъдат отстранени “. От кабинета означават, че „ Путин е уведомил за стъпките, подхванати от Русия, с цел да помогне за нормализиране на обстановката, попречване на по-нататъшна ескалация на насилието и попречване на филантропична злополука в линията Газа “. Освен всичко друго, той е уведомил Нетаняху за „ основните точки “ на контактите си с водачите на Палестина, Египет, Иран и Сирия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР