Израел е осъществил напредък в Ивицата Газа, обявиха от армията,

...
Израел е осъществил напредък в Ивицата Газа, обявиха от армията,
Коментари Харесай

Израел обяви напредък в Ивицата Газа, докато светът приветства отварянето на пункта „Рафах“

Израел е осъществил прогрес в Ивицата Газа, оповестиха от армията, а американският президент Джо Байдън приветства отварянето на пункта „ Рафах “ за чужденци.

Израелските сили за сигурност оповестиха, че са пробили защитната линия на „ Хамас “ в северната част на Ивицата Газа и обсегът на боевете на палестинската територия се уголемява, оповестява БНР. Говорителят на военните Даниел Хагари съобщи, че непредъкът е бил реализиран благодарение на координирани удари по земя, въздух и вода. Военните, дружно със Службата за вътрешна сигурност – Шин Бет – са съумели и да отстраняват ръководителя на противотанковите сили на Хамас Мохамад Атзар. Хагари сподели, че убийството може да попречи на групировката да напредва. Друг представител на армията посочи, че сега силите й са надълбоко в палестинската територия „ на прага на град Газа “.

Говорител на палестинското здравно министерство съобщи, че израелската страна е бомбардирала родилно поделение в интернационалната болница „ Ал-Хелу “ в града. Отделението е било цялостно с дами и медицински личен състав.

От „ Лекари без граници “ оповестиха, че всичките й останали досега чиновници към този момент са напуснали Ивицата Газа и са в Египет. От организацията повториха апела си за оповестяване на неотложно помирение.

Американският президент Джо Байдън приветства отварянето на пункта „ Рафах “ за евакуация на притежателите на задгранични паспорти и за лекуване на тежко ранени палестинци и сподели, че американската страна ще продължи да оказва напън върху Израел, тъй че той да се придържа към интернационалните закони за отбрана на цивилните при спор. По думите му Вашингтон ще упорства за увеличение на филантропичната помощ през пункта. Президентът съобщи и че е оптимист за връщането на взетите от „ Хамас “ над 230 заложници.

От Службата по човешките права на Организация на обединените нации обявиха, че израелските удари по бежанския лагер Джабалия, при които десетки бяха убити, а стотици – ранени, „ може да допринесат за увеличение на военните закононарушения “.

195 палестинци са починали при двете израелски офанзиви във вторник и през вчерашния ден, оповестява ръководената от „ Хамас “ осведомителна работа. Над 770 души са ранени, а към 120 към момента са в неопределеност.

Междувременно представител на израелското външно министерство изрази страдание от решението на Йордания да отзове посланика си от страната. Аман реши да привика дипломатическия представител в символ на митинг против израелските дейности в Газа.

Във Вашингтон представител на държавния секретар Антъни Блинкън съобщи, че той ще посети още веднъж Израел в петък. Целта е да бъде изразена взаимност с Тел Авив, само че и да се подчертае потребността от понижаване на жертвите измежду палестинското население.

Броят на убитите от началото на октомври палестинци наближава 8 800.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР